diumenge, 3 de novembre del 2013

AJUDES DE CONSELLERIA PER A EMISSORES COMDES

- Governació destinarà 67.200 euros per a l'adquisició d'aquestes emissores de ràdio digital

- Els ajuntaments disposen de 15 dies naturals, comptats a partir de l'endemà de la publicació en el DOCV, per presentar la sol·licitud

La Conselleria de Governació i Justícia ha convocat ajudes per dotar d'emissores de ràdio digital de la Xarxa COMDES a les agrupacions locals de voluntaris de Protecció Civil dels ajuntaments del País Valencià, la qual cosa ja està publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOCV).

Fins a la data s'han beneficiat 99 agrupacions locals de voluntaris de Protecció Civil, així com 26 associacions que desenvolupen activitats de protecció civil

La coordinació entre els col·lectius implicats en les emergències posa de manifest la necessitat de disposar d'una eina eficaç en les seves comunicacions, com són les emissores de ràdio. La instauració de la Xarxa COMDES al País Valencià facilita en gran manera que les comunicacions complisquen l'important paper que desenvolupen davant les emergències.

En aquest sentit, la Generalitat considera convenient facilitar a les agrupacions locals de voluntaris de Protecció Civil aquestes emissores de ràdio perquè puguen operar amb garantia en aquesta nova xarxa digital de comunicacions.

Així doncs, aquestes emissores suposen un instrument al servei de les comunicacions i la coordinació en les actuacions d'emergència que ofereixen les agrupacions de voluntaris de protecció civil i les entitats, de manera que se segueix millorant de forma eficaç i immediata.

Per este motiu, es convoquen estes ajudes per una quantia màxima de 67.200 euros per a l'adquisició d'emissores de ràdio digital, i s'establix un termini de quinze dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació en el DOCV per presentar la sol·licitud.

Respecte a les sol·licituds, es realitzaran mitjançant instància normalitzada dirigida a la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències, dependent de la Conselleria de Governació i Justícia, i es presentaran en el registre d'entrada de la conselleria o als registres de les delegacions territorials de Governació a Alacant i Castelló.